Led pixel videowalls

LED PIXEL VIDEOWALLS
Wat zijn LED PIXEL VIDEOWALLS?

Er zijn zeer veel vormen van deze vaak grote videowalls. Zo zijn er indoor en outdoor producten maar ook in pixelpitch zijn er vele soorten.
Zoals je hier boven op het plaatje ziet bij een leverancier gaan we vaak vooraf aan de keuze van de klant bij deze leverancier kijken wat de mogelijkheden zijn. Hierbij kan de klant goed de verschillen in voornamelijk de pixelpitch zien. 
Dit is dus de grootste keuze bij het kiezen van dit soort producten waar dan ook een groot deel van de prijs aan hangt, hoe kleiner de pixelpitch hoe hoger de prijs.
Hoe kleiner de pitch hoe hoger de resolutie.
Ook is het belangrijk om te weten wat de kijkafstand wordt van het scherm.
Je kunt je voorstellen dat als je een indoor scherm plaatst voor het gebruik voor presentaties dat je een zo klein mogelijke pitch zou willen hebben want de kijkafstand is niet heel ver van het scherm.
Maar als we kijken naar de grote LED schermen langs de snelwegen kan de pixepitch veel groter zijn, deze is vaak 10 mm.
Bij zowel de indoor als outdoor schermen zijn vrijwel dezelfde pitch grote mogelijk. Hier kijken we ook naar gebruik en koeling, bij een outdoor is er vaak actieve koeling en bij een indoor scherm wil je het geluid wat de actieve koeling veroorzaakt niet hebben dus hier passieve koeling.

Waarom zouden we kiezen voor een LED PIXEL VIDEOWALL?
Het grote voordeel van een led pixelwall is dat ten opzichte van een gewone videowall er geen randen zijn aan de afzonderlijke schermen/module's.
Nadeel is wel dat er vaak een grotere kijkafstand nodig is om het beeld goed te kunnen zien, met pixel kunnen we nog geen 4K halen, Full HD is wel een beetje het maximale haalbare.
Waar worden deze schermen dan voor gebruikt, voornamelijk als vervanging van een projectiesysteem, zoals je hierboven kunt zien. Door dat het licht van de pixels direct naar het publiek toe schijnen ziet het beeld er mooier uit. Bij een projector is dit indirect licht en is het zeer belangrijk welk projectiedoek er gekozen is, met bepaalde weerkaatsingswaarde.

Voor outdoor is dit weer een ander verhaal, hier worden de schermen vaak voor reclame, live events en bewegwijzering gebruikt. Ook hier zal goed gekeken worden naar de pixelpitch en de doeleinden waar het scherm voor gebruikt wordt. Vaak is hier een pitch van 4 tot 6 mm meer dan voldoende.

De pixel schermen komen steeds meer op de markt en alle scherm merken komen langzaam met hun eigen versies.
Zo kwam het projector merk Optoma met een 136 inch met een 1,5 mm pitch die zelfs op een trolley te plaatsen is.
De markt is volop in beweging en met deze producten kunnen we in de toekomst maar ook nu voor de die beleving en kwaliteit willen mooie dingen maken.

Zou u meer informatie willen?
Wij komen graag vrijblijvend langs om met u de opties te bespreken.

info@avatlast.nl



Reacties