Waarom u moet kiezen voor een Laser projector.

Laser projectoren, maar waarom zou ik deze moeten kiezen?

Twee laser projectoren, 1 van 5.000 Lumen Optoma en 1 van 10.000 Lumen Panasonic.

Waarom een Laser Projector.

Als ik bij klanten de mogelijkheid van een laser projector noem weten zij vaak niet precies waar ik het over heb. Ook denken zij dat deze projectoren heel veel duurder zijn en geven ze vaak aan dat ze wel eens naar een led projector hebben gekeken. (lekker goedkoop in energieverbruik)

Maar is dat wel zo?
Het grootste verschil tussen de verschillende type projectoren zit in de lichtbron. Er zijn een aantal verschillende lichtbronnen: Lamp, Led, Hybride (combinatie van lichtbronnen) en Laser.
De led en hybride projectoren zijn bedoeld om energiezuinig en goedkoop te zijn, het nadeel hiervan is dat de lichtsterkte vaak te wensen overlaat. Er komt namelijk vaak niet de lichtsterkte uit die op de specificaties staat. Ook hebben deze lichtbronnen vaak snel last van zon/lamp licht in de ruimte waar ze gebruikt worden. Een voordeel van deze projectoren is dat ze vaak compact zijn en dus makkelijk mee te nemen.
De lamp projector is de meest gebruikte projector. Deze heeft veel opties van lichtsterkte en na het kiezen van de juiste projector voor de ruimte waar deze komt te hangen is het beeld vaak zeer goed. Met een lamp projector is het wel een nadeel dat je om de ongeveer 2500 branduren de lamp moet vervangen wat ook niet altijd goedkoop kan zijn. Verder is bij een lamp projector het zo dat je na ongeveer 1500 branduren gaat zien dat de lamp minder fel wordt. Dit resulteert in dat de mensen die de projector gebruiken dit gaan zien als dat de projector niet meer scherp is en daar over gaan klagen. (maar snel de lamp vervangen dus) De levensduur van deze projectoren ligt aan het gebruik, maar wij houden vaak aan dat na 3a4 keer de lamp vervangen de projector ook wel toe is aan vervangen. Uitgaan van 2500 uur per lamp komt dat neer op 10.000 branduren voor de projector. (dit is niet altijd het geval want vaak wordt de lamp al eerder vervangen)



Wat is dan het voordeel van een Laser projector?
De laser projector heeft als lichtbron een laserdiode die langer meegaat dan een lamp, wel 20 tot 30.000 branduren. Ook komen er steeds meer laser projectoren op de markt waardoor de aanschafprijs naar beneden gaat en het dus goedkoper wordt om een laser projector te kopen. Nadeel van een laser projector is dat na het bereiken van de maximale branduren of als de laser defect gaat de gehele projector weg gegooid kan worden, we kunnen namelijk nog niet de laser vervangen.
Een heel groot voordeel is dat de lichtsterkte wel gedurende de levensduur veel hoger is dan dat van de andere type projectoren. Dit heeft als voordeel dat het projectiebeeld er scherper uitziet en de afschrijving dus over gemiddeld 5 jaar al aan het begin duidelijk is, geen tussen tijdse kosten en klachten.
Veel klanten waar de projectoren veel worden gebruikt of waar de kwaliteit erg belangrijk is stappen over op laser projectoren. De projectoren zijn aan de buitenkant niet anders dan de lamp projectoren, dus de gebruiker zal hier niets anders aan zien. Ook het onderhoud is niet veel anders dan aan een lamp projector omdat ook de laser warmte produceert. Wel is het zo dat bij een laser projector er vrijwel geen afkoel tijd is en de projector na het uitzetten ook vrijwel direct weer aangezet kan worden, handig als je nog snel even iets wil laten zien.

Conclusie
De laser projector maakt zijn opmars in de audiovisuele branche en steeds meer klanten zien de voordelen van deze manier van projecteren.
Het blijft natuurlijk wel van belang wat het gebruik is en daar helpen wij u graag mee om dit goed te analyseren. Ook de ruimte speelt een grote rol in welke projector het beste past bij uw behoefte.
Voor de meeste applicaties is er al een laser projector beschikbaar en hebben ze ook de hoge resoluties beschikbaar, dus of het nu gaat om een presentatieruimte of thuisbioscoop er is altijd een laser projector beschikbaar voor uw toepassing.




Voor meer informatie:
info@avatlast.nl
www.avatlast.nl



Reacties

  1. I enjoyed over read your blog post. Your blog has nice information, I got good ideas from this amazing blog. I am always searching like this type blog post. I hope I will see again.
    If you want to learn more: Beamer Ausleihen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten