De Voor- en Nadelen van Videowalls

VIDEOWALLS
 
Wat zijn Videowalls?
Videowall's zijn uiteindelijk grote beeldschermen die niet uit één scherm bestaan.
Hierbij kunnen het aantal schermen er voor zorgen dat de standaard 16:9 verhouding wordt behouden: zoals 2x2, 3x3, 4x4 of groter. Maar het is ook mogelijk om met andere verhoudingen te gaan werken.
De grootste voordelen zijn dat de hoge resolutie van het beeld wordt behouden, wat vaak bij projectie niet het geval is in dezelfde grote. In de standaard verhouding is het ook nog een voordeel dat er makkelijk op gepresenteerd kan worden of simpel een narrowcasting systeem op aangesloten kan worden. Tevens is het bij sommige merken ook niet nodig om er een videowall-processor achter te plaatsen, deze wordt gebruikt om het inkomende beeld te verdelen over de schermen, dit zit namelijk al in de schermen ingebouwd.
 De grote van de complete wall wordt natuurlijk bepaald door de hoeveelheid schermen, maar ook door de grote van de schermen. De meest gebruikte formaten zijn 55 inch en 49 inch, maar er zijn er natuurlijk veel meer maten en je kunt met alle soorten schermen een videowall maken.
Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.
Zo hebben, zoals eerder genoemd, niet alle schermen een processor in zich waar het beeld verdeelt wordt over alle schermen. Ook is het belangrijk dat de rand niet te dik is zodat alle lijntjes en teksten netjes doorlopen. Als laatst het belangrijkste punt is dat alle schermen uit dezelfde batch worden besteld door uw audiovisuele leverancier. Dit is belangrijk omdat dan het kleur verschil tussen de schermen het kleinst is. Dit is tevens het grootste nadeel van videowall's.
Op den duur zullen de kleuren verlopen en zal het ene scherm dit sneller doen als de andere, dit zie je voornamelijk bij de kleur wit. Is hier iets aan te doen?
Nee, eigenlijk niet. Wat wij altijd proberen is om de schermen na 500 uur gebruik nog een keer te kalibreren zodat de schermen goed warm zijn geweest en ook de elektronica op temperatuur is geweest.

Dit is allemaal wel heel standaard, kan het ook meer bijdragen aan een beleving?
JA ZEKER!
Kijk naar dit voorbeeld!!!
Videowall's kunnen we in alle vormen en maten maken zoals de klant het wil, hierbij maken we dan gebruik van de videowall-processors waarmee we dit kunnen maken.
Zoals je in dit voorbeeld ziet is content ook een belangrijk component. Hier gaat dan ook veel tijd en ook kosten inzitten om dit voor de wall te maken.
Ook met OLED kunnen wij hele mooie oplossingen maken, OLED is namelijk flexibel!!
Deze waterval is wel geweldig!

Waar kunt u nog meer videowalls toepassen?
Denk bijvoorbeeld aan in vloeren, wanden, liften, plafonds en tegenwoordig ook in ramen met de transparanten schermen en ledfolie. Als we hier geen beleving mee kunnen creëren weten wij het ook niet meer. 

Bent u geïnspireerd om ook eens naar de toepassingen van videowall's te kijken. 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Wij helpen u graag in kaart te brengen wat de wensen en mogelijkheden zijn.
Mail knop

Reacties

  1. Aarti Switchgear Private Limited supplying the our latest technology high power LED Lights. For Indoor & Outdoor stadiums we design the entire solution for lighting and it is superior quality of Leksa Stadium Lighting that performs efficiently and is durable with enough reliability Stadium Lighting.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten