Audiovisuele trends voor 2016.

Audiovisuele trends voor 2016 ze komen er aan.

In 2016 gaan we gewoon weer verder met technologie want dit is namelijk een passie van heel veel mensen op deze wereld.
Een belangrijke focus is misschien wel het gebruik van drones en de regelgeving die dit gebruik aan banden gaat leggen. Veel van deze drones worden zowel particulier als zakelijk gebruikt en hier kunnen wel eens strikte regels aan komen.
Gaan we verder kijken naar de trend die er aan komt op de markt van de televisie schermen dan wordt 2016 het jaar van de Oled. Dit scherm dat super dun is en een perfecte zwart beleving geeft is voor bijvoorbeeld LG wel een product waar zij in 2016 erg op inzetten. Speciaal voor de productie van deze schermen hebben zij een nieuwe fabriek gebouwd, waar Samsung nog niet zo in geloofd dat dit groot gaat worden.
In 2016 is het ook de verwachting dat er meer en meer UHD-content op de markt komt. De producenten willen heel graag dat iedereen een 4K scherm koopt maar er is nog maar weinig content beschikbaar. Natuurlijk kun je via Netflix, Insight (via schotel) en Festival4K wel al diverse content krijgen maar dit gaat nu nog met een abonnement of via de schotel die niet iedereen heeft. Dit zal in 2016 denk ik veel toegankelijker worden en zo zou de verkoop van de UHD schermen ook zeker gaan groeien.

In de audiovisuele wereld van vandaag zijn we de techniek goed aan het volgen en ook hier is het sleutel woord resolutie. De schermen worden scherper en de content wordt beter, niet meer het saaie powerpoint verhaal. Ook doet de laserprojector zijn intrede en deze gaat ook in 2016 zeker meer op de markt verschijnen.
Waarom zou u een laserprojector moeten aanschaffen dan, hij is scherper, hij is energie zuiniger en hij wordt niet zo warm als een lampprojector waardoor de projector sneller uitgaat en weer opstart.
Er zijn inmiddels meerdere producenten die laserprojectoren maken en de sterkte van deze wordt ook steeds beter.
Voor 2016 verwachten we ook een grote groei voor Skype voor business. Deze vervanger van Lync zal de markt van videoconferencing verder op zijn kop gaan zetten omdat het minder kostbaar is dan de systemen van bijvoorbeeld Cisco en Polycom. Wel zien we dat er in grote vergaderruimtes nog steeds deze systemen gebruikt worden en daarom is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om deze systemen met elkaar te laten praten. Wel zien we dat de samenwerking van Microsoft, Polycom en Crestron hierin de beste troeven in handen hebben met het Crestron RL systeem dat gebruikt kan worden van een kleine vergaderruimte tot grote boardrooms. Het is namelijk een out of the box oplossing die direct werkt en ook nog volledig geintregeerd kan worden met verlichting, verwarming en gordijnen bijvoorbeeld.
Ook 2016 wordt dus weer een jaar vol nieuwe ontwikkelingen en mooie producten.





Met Vriendelijke Groet,

Mark van der Last
AV AT LAST | audiovisuele installaties



Reacties