Onderhoud aan mobiel planetarium.

Onderhoud aan mobiel planetarium.








Deze klant kwam naar mij toe omdat hij geen onderhoudsbedrijf kon vinden voor de projector van zijn mobiele planetarium. De projector is een ProjectionDesign F22 op een speciaal voor het planetarium gebouwde kit.
Omdat de klant bij de contactpersoon geen gehoor kreeg kwam deze bij ons terecht met de vraag of wij zijn projector konden repareren, want deze deed niks meer. De klant had zelf al geprobeerd om de lamp te vervangen maar dat was niet de oplossing.

Omdat het erg druk was en de klant veel haast had heeft hij de projector die zelfde avond nog gebracht en heb ik er snel naar gekeken. Na een snel onderzoek kwam ik er achter dat de projector in de 2,5 jaar van gebruik nog nooit was schoon gemaakt.
Het probleem lag dus in de hoeveelheid stof wat er in de jaren was op gebouwd. Hierdoor krijgt bij wijze van spreken de projector geen lucht meer waardoor de koeling van de lamp niet meer voldoende was.
Na overleg met de klant de volgende dag hebben wij de projector schoon gemaakt en getest.
Alles werkte weer naar behoren en de klant heeft de projector weer opgehaald.





Wilt u ook een keer de ervaring van het mobiele planetarium, u kan de uitleg van het heelal en de sterren gewoon bij u in de klas of op kantoor ervaren. Kijk op de website van Sonnenborgh museum en planetarium.
http://www.sonnenborgh.nl/page=site.treenode/tree=activiteiten/id=21/planetarium.html










Reacties